Nieuwsbrief

← Vorige

Actieweek Gezond Binnen

De actieweek 'Gezond binnen' van 13 tot 17 november 2017 promoot dit jaar een rookvrij huis. Want passief roken of 'meeroken' is een onderschat gezondheidsrisico bij ouders en kinderen.

De actieweek zal opnieuw samenvallen met de sensibiliseringscampagne 'Binnen roken is nooit oké' van Kom op tegen Kanker. De campagne bestaat uit televisiespots op één en VTM, advertenties op Facebook en een informatiefolder voor rokende ouders. 

In Vlaanderen zitten dagelijks 68.000 kinderen in de tabaksrook waardoor ze meer kans hebben om ziek te worden. Veel ouders weten wel dat meeroken ongezond is, toch zijn er heel wat misverstanden.
Zo is roken onder de dampkamp of aan het open raam geen oplossing. 
De schadelijke rookdeeltjes verspreiden zich toch nog in huis zonder dat je er iets van merkt. Ook zetten de giftige deeltjes zich vast op kleren, de vloer, de meubels en het speelgoed. Enkel buiten roken zorgt ervoor dat kinderen niet meeroken.

Voor wie?

De algemene bevolking 

Wie kan er aan de slag? 

Lokale besturen, OCMW's, dienstencentra, bib, huisartsen, apothekers, verpleegkundigen, kinderartsen en zorginstellingen, ...

 

Praktisch

  • Wil je deelnemen? Bekijk in de menukaart wat je kan doen, bestel materialen, of neem contact op met de medisch milieukundige van Logo Kempen voor hulp of ondersteuning.
  • De actieweek loopt samen met de campagne ‘Binnen roken is nooit oké’ van Kom op tegen Kanker. Wil je de campagne mee bekend maken? Er zijn folders, affiches, banners, video’s en voorbeeldartikelen. Bestel campagnematerialen.

Bekijk ook zeker de gespreksmethodiek ‘meeroken is geen binnenpretje, praat erover’. Die helpt je om op een laagdrempelige manier in dialoog te gaan met cliënten of patiënten die roken in huis. De methodiek wordt nog verder inhoudelijk en digitaal geoptimaliseerd en zal via een vormingsaanbod verder verspreid worden.

Het Logo zet je op weg

Wil je een actie organiseren over gezond binnenmilieu en passief roken? Verkies je een ander thema dan passief roken? Neem contact op met de medisch milieukundige van het Logo op jan@logo-oostbrabant.be of op 016 89 06 05.

Meer weten

Meer informatie vind je op www.gezondbinnen.be

 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen