Nieuwsbrief

← Vorige

Bewegen Op Verwijzing

bewegen op verwijzingDagelijks bewegen. Soms denken we er te weinig tijd voor te hebben of is simpelweg de goesting er niet. Beperkte (financiële) kansen verhogen de drempel nog meer. Maar wat als je gezondheid eronder lijdt?

Dankzij het project ‘Bewegen Op Verwijzing’ (BOV) kunnen huisartsen binnenkort patiënten met een verhoogd gezondheidsrisico doorverwijzen naar de ‘BOV-coach’.

Bewegen Op Verwijzing vertrekt vanuit een lokaal intersectoraal netwerk. Op dit lokale niveau en in afstemming met verschillende sectoren is het belangrijk dat het laagdrempelige beweegaanbod in kaart wordt gebracht. Waar nodig wordt dit best ook aangevuld met een aanbod dat voldoet aan de noden van de doelgroep.

Voor wie?

Volwassenen met een verhoogd beïnvloedbaar gezondheidsrisico dat verminderd kan worden door voldoende te bewegen en minder langdurig te zitten

Wie kan de ‘Bewegen Op Verwijzing' lokaal organiseren? 

Lokale en regionale partners uit verschillende sectoren werken best samen: lokale besturen, huisartsenkring, gezondheids- en welzijnszorg, aanbieders van laagdrempelig beweegaanbod en organisaties die kwetsbare groepen bereiken

Waarom?

Meer bewegen en minder lang stilzitten is een manier om het risico op gezondheidsproblemen te verkleinen. Bovendien worden kwetsbare groepen op deze manier goed bereikt.

Bewegen Op Verwijzing na Leuven nu ook in Huldenberg, Oud-Heverlee en Lubbeek

beweegcoach Hannah begeleidt al langer inwoners van Leuven naar een actievere leefstijl. Beweegcoaches Anne, Servaes en Ruth begeleiden vanaf nu ook inwoners van Huldenberg, Oud-Heverlee en Lubbeek op doktersadvies naar een actiever leven.

Deelnemers betalen 10 EUR per uur coaching. Wie recht heeft op de verhoogde tegemoetkoming betaalt slechts 2 EUR per uur. Voor groepscoaching zijn de tarieven nog lager.

BOV-coach gezocht voor regio Aarschot-Begijnendijk

Ook in Aarschot en Begijnendijk gaat vanaf oktober 2017 een BOV-coach (deeltijds) aan de slag. Bekijk de vacature en de bijlage.

Interesse? Mail je CV en motivatie vóór 30 augustus naar kim@lmnhageland.be.

Meer weten?

Contacteer Karen op karen@logo-oostbrabant.be of op 016 89 06 05.

Surf naar www.bewegenopverwijzing.be.

 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen