Nieuwsbrief

UCLL-student helpt medestudenten aan gezondere eetgewoonten

Op 28 maart leerde Rani Van Steenwinkel, een student Voedings- en Dieetkunde van de UCLL, vier medestudenten hoe ze werk maken van gezonde eetgewoonten tijdens de workshop Groente zkt. Kok. Ze af ook tips over aanbevolen porties en de aankoop en verwerking van groenten.

“Met de workshop Groente zkt. Kok willen we de groenteconsumptie bij studenten verhogen door hen de nodige vaardigheden en tips bij te brengen. Want in de leeftijdsgroep van de 15-24-jarigen eet 70% dagelijks groenten. Slechts 30% geraakt aan de dagelijks aanbevolen hoeveelheid van 300 gram,” zegt Erika Van Uytven van het Logo.

“Als opleiding Voedings- en Dieetkunde willen we ons graag inzetten voor de mentale en fysieke gezondheid van studenten en collega’s. Groente zkt. Kok past dan ook helemaal in het concept ‘happy and healthy @school,” vult Ilse Scroyen, opleidingshoofd Voedings- en Dieetkunde aan.

 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen