Nieuwsbrief

← Vorige

Gezonde Gemeente

Inwoners aanzetten om gezonder te eten? Actie ondernemen om hen te doen stoppen met roken? Ervoor zorgen dat ze zich fit in hun hoofd voelen? Dat kan. Met Gezonde Gemeente zet je het gezondheidsbeleid op de lokale agenda van je stad, gemeente, OCMW, wijk of buurt.

Als lokaal bestuur sta je dicht bij de inwoners. Je bent dus goed geplaatst om gezondheidspromotie, ziektepreventie, een gezonde leefstijl en –omgeving dicht bij burgers te brengen.

Voor wie?

Inwoners, professionals, verenigingen en het personeel van lokale besturen

Wie kan werken aan een gezonde gemeente?

Steden, gemeenten, OCMW’s, wijken of buurten

7 tipfiches over 7 succescomponenten van een Gezonde Gemeente 

Op zoek naar concrete tips, literatuur of achtergrond bij elk van de 7 succescomponenten van Gezonde Gemeente? Lees dan zeker de onderstaande 7 tipfiches. Je vindt er zowel makkelijke als meer uitdagende tips, maar steeds haalbaar voor elke Gezonde Gemeente met ambitie. Elk Logo beschikt over fiches die per Logo gepersonaliseerd zijn zodat je perfect weet welke services wij jou kunnen bieden. 

Bestuurskracht

Burgerparticipatie

Communicatie

Langetermijnvisie

Intersectorale samenwerking en netwerking

Langetermijnvisie

Lokaal bestuur als voorbeeld

Mix van acties

Praktisch

Kijk eens op www.gezondegemeente.be. Daar vind je heel wat tips en informatie om alvast van start te gaan.

Het Logo zet je op weg

Het Logo ondersteunt je bij acties, projecten en campagnes om van je gemeente een gezonde omgeving te maken. Mag het wat meer zijn? Dan denkt het Logo graag mee na over je lokaal gezondheidsbeleid. Contacteer het Logo via op info@logo-oostbrabant.be of bel 016 89 06 05.

Lunch & Learn

Wie zijn je ideale partners voor een integraal gezondheidsbeleid? Hoe betrek je verschillende beleidsdomeinen? Hoe zorg je voor een betere samenwerking met interne en externe partners? Je krijgt antwoord op je vragen tijdens de Lunch & Learn over intersectorale samenwerking en netwerking.

 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen