Nieuwsbrief

281.000 unieke bezoekers voor tabakstop.be in 2016

Het aantal bezoekers op de website van Tabakstop zit in de lift. www.tabakstop.be telde in 2016 liefst 281.000 unieke bezoekers. Vooral maandagen zijn populair. Wellicht door een soort van 'goed voornemen' bij het begin van de week. 

Telefonische hulpverlening blijft stabiel

Het aantal contacten per telefoon bleef het afgelopen jaar stabiel. Wie maakt er dan vooral gebruik van de dienstverlening?

  • Er belden meer mannen dan vrouwen bij oproepen tijdens permanentieuren. Meer vrouwen stromen door naar het telefonische coachingsprogramma (dit zijn een 6-tal gesprekken met een vaste tabakoloog om de rookstop te begeleiden).
  • 72% is ouder dan 35 jaar bij oproepen tijdens permanentieuren. Bij de coachingsgesprekken is 83% ouder dan 35 jaar.
  • 75% van de spontane bellers rookt klassieke sigaretten en 29% roltabak. Een aantal rokers gebruiken beiden (vandaar dat 75 + 29 meer dan 100 is). Bij het coachingsprogramma zitten meer rokers van roltabak (42%).
  • 18% van de spontane bellers doet voor de eerste keer een rookstoppoging. In 2013 was dat slechts 11%. Dit wil dus zeggen dat de stoppers sneller de weg naar Tabakstop vinden.

De resultaten werden ook in een infographic gebundeld.

Nieuwe campagne: stuur een postkaart met een persoonlijke boodschap naar een roker

Een nieuwe campagne van Tabakstop schakelt collega’s, vrienden of familieleden in om rokers te overtuigen dat ze beter af zijn zonder sigaret. Zij kunnen namelijk gratis een kaartje met een foto en boodschap sturen via de website van Tabakstop. De standaardboodschap is “ voor mij ben je top, denk eens aan een stop” maar daarnaast zijn de kaartjes volledig personaliseerbaar. Er zijn kaartjes voor elk moment: bij verjaardagen, bij zwangerschap, bij pensioen... Het volstaat om online je keuzes te maken en de postbode zorgt voor de rest.

Tabakstop
 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen