Nieuwsbrief

← Vorige

Gezonde Gasten

Heel wat kinderen en jongeren die in de jeugdhulp verblijven of begeleid worden, bevinden zich in een moeilijke socio-economische gezinssituatie. Zij hebben daardoor vaak minder kansen op een goede gezondheid.

Als jeugdhulporganisatie kan je hun gezondheidskansen verbeteren door te zorgen voor een gezond aanbod. Dit moedigt gezond gedrag aan. Met Gezonde Gasten werk je aan gezonde voeding, meer beweging, minder zitten, een gezonder binnenmilieu of tabakspreventie. Volgens de noden en op het tempo van jouw organisatie.

Voor wie?

Kinderen en jongeren die in de jeugdhulp verblijven of worden begeleid

Wie kan met Gezonde Gasten aan de slag?

Jeugdhulporganisaties

Praktisch

Er zijn twee opties om met ‘Gezonde Gasten’ aan de slag te gaan:

1. Je volgt de tweedaagse vorming. Je krijgt er de nodige handvaten en materialen om nadien in je organisatie een gezondheidsbeleid uit te werken. De vorming van 28 en 29 mei 2018 in Brussel is gratis.
2. Je doet een beroep op een externe procesbegeleider. Deze persoon begeleidt jouw organisatie in de uitwerking van het gezondheidsbeleid. Een procesbegeleider kost 100 euro per uur.

Het Logo zet je op weg

Wil je inzetten op een gezondere omgeving of werk maken van een gezond aanbod? Bij het Logo kan je terecht voor ondersteuning en advies.

Meer weten of actie ondernemen?

Meer informatie over Gezonde Gasten vind je op de website van Gezond Leven. Klaar voor actie? Contacteer ons op info@logo-oostbrabant.be of bel 016 89 06 05.
 

 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen