Nieuwsbrief

Gezondheid in de huisartsenpraktijk

Twee nieuwigheden voor je artsenpraktijk staan op til: het proefproject over milieu en gezondheid én de nieuwe materialen over somatische detectie en opvolging van eetstoornissen.

Proefproject INTEGO

Registreren helpt om de zorg te verbeteren. En het levert interessante gegevens op. Dat vertellen de meer dan 20 jaar registraties via INTEGO, het Vlaams huisartsen registratienetwerk.

Maar hoe zit het met de impact van het milieu op onze gezondheid? En wat is de relatie tussen milieufactoren en ziekte? Een proefproject in Tienen, Diest en Aarschot koppelt geregistreerde gegevens aan milieu-bloostelling. Ben je als huisarts werkzaam in één van deze steden? Werk dan mee aan het proefproject.

Materialen Eetexpert.be

Meer interesse in de somatische detectie en opvolging van eetstoornissen? Eetexpert ontwikkelde hierover nieuw materiaal. Het vormt een aanvulling op het bestaande draaiboek voor huisartsen.

Het materiaal biedt je een antwoord op volgende vragen

  1. Welke lichamelijke en laboratoriumonderzoeken zijn nodig om zicht te krijgen op de ernst van de eetstoornis, eventuele complicaties, en om andere oorzaken van de symptomen uit te sluiten?
  2. Welke gevolgen vereisen medisch handelen, en wanneer is opname vereist?
  3. Welke gevolgen moeten opgevolgd worden tijdens het verloop van de behandeling en na herstel van de eetstoornis?

Interesse? Registreer je als professional op www.eetexpert.be en krijg gratis toegang tot de beschikbare materialen.

Huisarts
 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen