Nieuwsbrief

← Vorige

Groente zkt. Kok

Groente zkt. Kok is een praktijkgericht kookatelier waarin deelnemers de basisprincipes van groentebereidingen leren. De klemtoon ligt op snel, gemakkelijk en betaalbaar. Maar ook op gezond én lekker. Tijdens de kookworkshop komen naast groenten ook andere gezonde producten aan bod.

Iedereen weet dat je dagelijks groenten zou moeten eten. Toch kiezen sommige mensen sneller voor gemaksvoedsel, tussendoortjes, grotere porties en energierijke producten. Omdat het eenvoudig en goedkoop is. Omdat hippe reclamespotjes hen daar naartoe leiden. En omdat ze over onvoldoende kennis, vaardigheden of materiaal beschikken om hun ding te doen met groenten. Met Groente zkt. Kok breng je hier verandering in.

Voor wie?

  • Kwetsbare doelgroepen
  • Leerlingen van de derde graad uit het secundair onderwijs

Wie kan Groente zkt. Kok organiseren?

Lokale besturen, lokale dienstencentra, OCMW's, wijkgezondheidscentra, armoede-organisaties, sociale economie, secundaire scholen, CLB's...

Praktisch

  • De sessie duurt twee of drie uren
  • Voor elke deelnemer is er een pakket met basismateriaal (dunschiller, snijplankje, …), een vlot leesbaar receptenboekje en een kalender met overzicht van de voordelige groenten. Met deze toolkit kunnen de deelnemers thuis aan de slag.
  • De organisator zorgt voor een locatie en minimaal tien deelnemers. Een kookplaat is handig, maar geen must
  • Deelnemers, lesgever en organisatie vullen na afloop een evaluatieformulier in
  • Groente zkt. Kok kost 120 EUR (2u) of 180 EUR (3u) plus verplaatsingsvergoeding en de kost van de ingrediënten.

Het Logo zet je op weg

Het Logo voorziet een lesgever en alle nodige materialen. Zin om een kookworkshop voor kansengroepen of leerlingen te organiseren? Contacteer ons op 016 89 06 05 of info@logo-oostbrabant.be.

Fotogalerij

Toolkit Groent zkt. kok


 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen