Nieuwsbrief

Huize Levensruimte uit Averbode is meest fitte werkplek van Vlaanderen

‘No steps, no glory’ is dé 10.000-stappenclash voor bedrijven. Deze wedstrijd liep van 1 tot 31 mei. Van de 28 deelnemende bedrijven eindigde Huize Levensruimte als winnaar van de Lente-editie 2018. Van alle bedrijven zetten zij de meeste stappen per deelnemende werknemer. Huize Levensruimte mag zich daardoor zes maanden lang de ‘Meest fitte werkplek van Vlaanderen’ noemen.

Ook tijdens de werkuren bewegen

Een ‘zittend’ beroep is niet langer een excuus voor een inactieve levensstijl. Meer en meer bedrijven sporen hun werknemers aan om te bewegen, niet alleen voor en na, maar ook tijdens de werkuren. Een actieve levensstijl zorgt immers voor minder ziekteverzuim en stress, een hogere efficiëntie, meer productiviteit, creativiteit en nog veel andere voordelen. De 10.000-stappenclash ‘No steps, no glory’ motiveert werknemers om meer te bewegen: tijdens, voor en na het werk. De deelnemende bedrijven organiseerden tijdens deze Lente-editie o.a. lunchwandelingen, rechtstaand werken en vergaderen,
lunchtornooien, beweegsessies, kantoor Olympics, enz.

Huize Levensruimte gaat voor gezondheid op de werkvloer

Met een gedreven team van 10 medewerkers deed het bedrijf mee. Ze droegen 4 weken lang een stappenteller en stapten tijdens de drie competitieweken 3502 km. Goed voor een virtuele trip naar Groenland. Met een gemiddelde van maar liefst 18.678 stappen per dag wonnen zij de strijd.

Ze zijn dan ook tevreden met het behaalde resultaat. Jo Vandenbergh, preventie-adviseur van Huize Levensruimte blikt terug: “We koppelden No Steps, No Glory aan een interne wedstrijd tussen de verschillende afdelingen. Elke afdeling kreeg een persoonlijke teamcoach om medewerkers te motiveren. Dit uitte zich in een competitieve maand waar beweging centraal stond. We gingen als team wandelen met gepensioneerden in de buurt en stimuleerden elkaar met motiverende berichtjes en foto’s in de WhatsApp groep, … Medewerkers gingen zelfs zo hard op in het spel dat het percentage werknemers die met de fiets kwamen opmerkelijk steeg.” 

Nice to know

·         1.019 werknemers stapten mee in de stappenclash en samen zetten ze maar liefst               273.442.559 stappen. Dat is 169.548 km of iets meer dan vier rondjes rond de aarde.
 

·         Ocura woonzorgcentrum uit Hasselt legde met 20.321 km de grootste afstand af.
 

·         Met 125 werknemers was Pall uit Hoegaarden het bedrijf met de meeste deelnemers.
 

·         Onze jongste deelnemer was 19 jaar en onze oudste deelnemer 75.
 

·         Een tweede en derde podiumplaats waren weggelegd voor Immo Holiday uit Knokke-Heist en Logo Brugge-Oostende. De volledige rankinglijst vind je op de Facebookpagina van Coach Bruce.

Bedrijven die de wisselbeker ook eens willen veroveren, kunnen tijdens de Herfstclash in 2018 meedingen naar de titel van de ‘Meest fitte werkplek van Vlaanderen’. Meer informatie vind je op www.gezondleven.be/nostepsnoglory

‘No steps, no glory’ is een project georganiseerd door de Vlaamse Logo’s, de Externe Diensten voor Preventie en Bescherming op het Werk (Mensura, Provikmo en Idewe) en het Vlaams Instituut Gezond Leven.

Huize Levensruimte
 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen