Nieuwsbrief

Don22Maa

Impulsvoormiddag bijzondere jeugdzorg

CGG VBO
Kapucijnenvoer 16
3000 Leuven

Ben je werkzaam of heb je interesse in de bijzondere jeugdzorg? Op donderdag 22 maart hoor je tijdens de gratis impulsvoormiddag meer over:

 • Friends & Fun
  Friends & fun! is ontwikkeld voor jongeren van 15 tot 18+ die op een risicovolle manier drinken of drugs gebruiken. Het pakket vertrekt vanuit het thema uitgaan, sociale relaties en zorg dragen voor elkaar, dit alles in relatie tot middelengebruik. Met dit pakket laat je jongeren op een actieve manier hierover nadenken en stimuleer je hen om bewuste - gezonde en veilige - keuzes te maken. Tijdens de voormiddag gaan we aan de slag met enkele methodieken van Friends & Fun.
 • PLAY
  Met PLAY leren begeleiders van 12-14-jarigen en leerkrachten (uit de B-stroom) hun jongeren om verantwoord om te gaan met gamen. Dit zonder zelf expert te hoeven zijn. PLAY zet jongeren op een interactieve wijze aan het denken en sluit naadloos aan bij hun leefwereld. Het is opgebouwd rond 4 thema’s: mijn gameprofiel vs. de groep, verantwoord gamen, vrijetijd en de aantrekkingskracht van games. Je test het pakket uit zodat je er daarna mee aan de slag kan in je voorziening.
 • Ervaringsuitwisseling ‘Een drugbeleid in de bijzondere jeugdzorg 2.0’
  Tijdens de vorige impulsdag kwam het vernieuwde draaiboek “Een drugbeleid in de bijzondere jeugdzorg 2.0.” aan bod. In tussentijd heeft het beleid van je organisatie misschien een update gekregen of zijn er plannen in die richting. In groep wisselen je ervaringen en tips uit.
 • En meer!

Praktisch

 • Wanneer? Donderdag 22 maart van 9u30 tot 12u30.
 • Kostprijs? Gratis

Deelnemen?

Ben je er graag bij? Schrijf online in 

impulsdag
 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen