Nieuwsbrief

← Vorige

Infosessie bevolkingsonderzoeken

Infosessie bevolkingsonderzoeken.jpgTijdens de infosessie bevolkingsonderzoeken vertelt prof. dr. Van Limbergen, voorzitter van het Centrum voor Kankeropsporing vzw, over het hoe, het waarom én de kwaliteit van de bevolkingsonderzoeken.

Komt de mammobiel langs? Dan ligt de focus op het bevolkingsonderzoek naar borstkanker. De bevolkingsonderzoeken naar baarmoederhals- en dikkedarmkanker komen kort aan bod. Liever een infosessie op maat over één, twee of de drie bevolkingsonderzoeken? Ook dat kan.

De Vlaamse overheid wil zo veel mogelijk mensen laten deelnemen aan de bevolkingsonderzoeken naar kanker. Na de infosessie ben je helemaal up-to-date en kan je correct ingaan op vragen of bezorgdheden over de onderzoeken uit je omgeving.

Voor wie?

Stads- en OCMW-raadsleden, voorzitters van verenigingen en sociaal-culturele verenigingen, huisartsen, apothekers…

Wie kan een infosessie bevolkingsonderzoeken organiseren?

  • Lokale besturen en OCMW’s waar de mammobiel langskomt
  • Seniorenverenigingen of organisaties die de doelgroepen van de bevolkingsonderzoeken bereiken

Praktisch

  • De infosessie duurt een tweetal uur en vindt bij voorkeur plaats op zaterdagvoormiddag
  • Aantal deelnemers: minimum 20
  • Spreker: prof. dr. Van Limbergen of een collega van het Centrum voor Kankeropsporing
  • De organisator voor ziet een locatie, tafels met stoelen, projectiescherm, beamer en projectiescherm of witte muur en drank en servies indien er ontbijt wordt voorzien

Het Logo zet je op weg

Het Logo biedt ondersteuning bij de organisatie van een infosessie: we verzorgen de contacten met de spreker en helpen je op weg met de uitnodigingen. Neem contact op.

 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen