Nieuwsbrief

← Vorige

Lekker fit

Lekker fitDe groepscursus Lekker fit zet volwassenen aan om hun eet- en beweeggewoonten in vraag te stellen én aan te pakken. Deelnemers kiezen 2 minder gezonde gewoonten die ze alleen of samen met hun gezin willen veranderen.

Dankzij deskundige begeleiding, gestructureerde kennisoverdracht gericht op het alledaagse gezinsleven en met aandacht voor budgetvriendelijke voeding maken deelnemers werk van een gezondere levensstijl die ze levenslang kunnen volhouden.

Het lotgenotencontact zorgt meestal voor de vorming van een hechte groep waar voldoende vertrouwen is om ervaringen en tips met elkaar te delen. Dit zorgt voor dat extra duwtje in de rug.

Voor wie?

Volwassenen

Wie kan de groepscursus organiseren?

Lokale besturen, OCMW’s, welzijnsorganisaties, bedrijven…

Waarom?

De resultaten van de laatste gezondheidsenquête geven geen rooskleurig beeld van het voedings- en beweeggedrag van de Vlaming. Bijna de helft van de Vlamingen heeft overgewicht. Dit cijfer is nog hoger bij lager opgeleiden.

De dagelijkse portie groenten en fruit is ruim onvoldoende. Gesuikerde frisdrank, zoete en zoute snacks gaan er daarentegen vlotjes in. Weinig lichaamsbeweging en lang stilzitten tot wel acht uur per dag vervolledigen dit bittere plaatje.

Praktisch

De cursus bestaat uit een vrijblijvende infosessie, 4 sessies en een terugkomsessie gespreid over 2 à 3 maanden. Afhankelijk van het aantal deelnemers kan de duur van de sessies lichtjes variëren. Algemeen genomen wordt er minimum 1,5 uur en maximum 2 uur voorzien voor 1 sessie.

  • Tijdens de infosessie licht een diëtist de werking van de groepscursus toe. Geïnteresseerden beslissen nadien of ze deelnemen.
  • De diëtiste begeleidt en coacht de deelnemers tijdens de groepscursus (4 sessies, betalend) naar een gezondere levensstijl. Elke sessie bestaat uit een mix van kennis en vaardigheden bijbrengen en groepsgesprekken.
  • De terugkomsessie biedt de deelnemers de kans om eventuele vragen of moeilijkheden te bespreken

Jij zorgt voor een locatie waar de cursus kan doorgaan.

Het Logo zet je op weg

Het Logo zorgt voor een diëtiste die de cursus begeleidt. Je kan bij ons ook terecht voor promotiemateriaal en we helpen je bij het rekruteren van deelnemers. Contacteer het Logo op info@logo-oostbrabant.be of bel 016 89 06 05.

Andere projecten:

 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen