Nieuwsbrief

Mei: internationale maand tegen baarmoederhalskanker

In mei staat het bevolkingsonderzoek naar baarmoederhalskanker centraal. Want als je de kanker tijdig opspoort, heb je meestal een minder zware behandeling nodig en herstel je sneller.

Voor vrouwen tussen 25 en 65 jaar

Elk jaar krijgen ongeveer 360 vrouwen baarmoederhalskanker. Baarmoederhalskanker komt het meest voor bij vrouwen tussen 25 en 65 jaar. Daarom laten deze vrouwen best elke 3 jaar een uitstrijkje nemen. Zo kunnen de kanker en de voorstadia ervan vroegtijdig ontdekt worden.

Als je in de afgelopen 3 jaar geen uitstrijkje hebt laten nemen, dan ontvang je van het Centrum voor Kankeropsporing een uitnodigingsbrief om een uitstrijkje te laten nemen door je huisarts of gynaecoloog. Enkele weken nadat je het uitstrijkje hebt laten nemen, ontvangt jouw arts het resultaat.

Samen naar 65%

In 2014 heeft maar liefst 61.2% van de Vlaamse vrouwen een 3-jaarlijks uitstrijkje laten nemen. Het Centrum voor Kankeropsporing en de Vlaamse Overheid streven naar een deelname van 65% van de vrouwen van 25 t.e.m. 64 jaar in 2020. Geef daarom tijdens de maand mei extra aandacht aan baarmoederhalskanker en het bevolkingsonderzoek.

Zin in actie?

Zin om het bevolkingsonderzoek in mei in de kijker te zetten? Contacteer ons op info@logo-oostbrabant.be of op 016 89 06 05.

baarmoederhalskanker
 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen