Nieuwsbrief

Don21Maa

Persoonlijkheidsstoornissen bij de behandeling van eet- en gewichtsproblemen

Van den Heuvelinstituut
Dekenstraat 2
3000 Leuven
Praktijklabo

Programma

Persoonlijkheidsstoornissen (PS) kennen een hoge comorbiditeit bij personen met een eet- en/of gewichtsprobleem. De voorbije jaren gaf prof. dr. Laurence Claes reeds enkele workshops en een praktijklabo rond dit thema. Deze vormingen werden steeds met veel enthousiasme onthaald, waardoor een vervolg hierop niet kon ontbreken.

In dit praktijklabo krijgen deelnemers de kans om concrete reacties voor te bereiden en zich te bekwamen in het uitwerken van behandelplannen. Er zal ook stilgestaan worden bij de invloed van een PS op de interactie tussen de hulpverlener en de cliënt, én hoe hier best mee kan worden omgegaan.

Doelgroep

Deze vorming richt zich tot gevorderde hulpverleners met interesse in de comorbiditeit tussen eet- en persoonlijkheidsproblemen.

Docent

Prof. dr. Laurence Claes: Klinisch psycholoog & gedragstherapeut, is hoogleraar aan de KU Leuven, Faculteit Psychologie en Pedagogische Wetenschappen, Onderzoeksgroep Klinische Psychologie en aan de Universiteit Antwerpen, Faculteit Geneeskunde en Gezondheidswetenschappen (CAPRI). Ze doet onderzoek op vlak van diagnostiek en behandeling van eetstoornissen, impulscontroleproblemen en persoonlijkheid.

Prijs

Abonnees Eetexpert: €40 

Niet-abonnees Eetexpert: €60

Wanneer

donderdag 21 maart 2019, van 13:30u tot 16:30u

Waar

Van den Heuvelinstituut (VHI), lokaal 01.64, Dekenstraat 2, 3000 Leuven

Meer info + Inschrijven

Neem een kijkje op de website van Eetexpert

Praktijklabo: Persoonlijkheidsstoornissen bij de behandeling van eet- en gewichtsproblemen
 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen