Nieuwsbrief

PVT Andreas maakt werk van de Week van de Valpreventie 2017

Acties in PVT Andreas (Lubbeek) tijdens de Week van de Valpreventie 2016

Kristin Goen vertelt: "Wij zijn een psychiatrisch verzorgingstehuis waar mensen met chronische psychische aandoeningen langdurig verblijven. Het zijn zowel oudere als jonge mensen die weliswaar stabiel zijn maar toch moeilijk op eigen benen kunnen staan. En dat is juist iets waar wij hard aan werken namelijk aan de reintegratie van deze mensen in de maatschappij. En de week van de valpreventie is een ideaal project om via beweging en sport aan reintegratie te doen!"

Voor ieder wat wils

Tijdens de Week van de Valpreventie was er in PVT Andreas heel wat te doen.

"Het was een zeer leuke week geweest", vertelt Kristin. "Het weer was wel een tegenvaller, maar we hebben ons wat aangepast. We zijn de week begonnen met een infomoment over gezondheid en beweging en het gebruik van een stappenteller voor al onze bewoners. De bewoners mochten dan zelf beslissen of ze graag een stappenteller wilde uitproberen voor die week. Nadien was er een opleidingsmoment voor onze bewoners over slaapmedicatie en het risico op vallen. Die werd geven door onze psychiater. Er werden hierbij erg goede vragen gesteld door onze bewoners."

"Op dinsdag hebben we een wandeluitstap gemaakt in het Provenciaal Domein van Kessel-Lo. Spijtig genoeg waren de weergoden ons niet goed gezind en zijn we vroeger terug naar huis gekeerd dan voorzien. Woensdag hebben we een grote wandeling gemaakt in ons dorp."

"De sportvoormiddag buiten is op donderdag niet kunnen doorgaan wegens buien. Last-minute hebben we een 'gezondheids-bewegings-sport-valpreventiekwis' in mekaar gestoken. De vliegende reporter Lieve is toen bij ons langsgeweest en heeft kunnen zien dat het goed was. Vrijdag hebben we onze week beëindigd met een dansbal met grote opkomst. De stappentellers zijn dan terug ingediend en ieder die een stappenteller had uitgeprobeerd heeft een oorkonde gekregen."

Elk jaar opnieuw

"De Week van de Valpreventie is een jaarlijkse traditie geworden bij ons. Wij hebben het geluk dat de verpleging en vrijwilligers heel behulpzaam zijn om er altijd iets onvergetelijks van te maken."

Bekijk alle foto's

 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen