Nieuwsbrief

← Vorige

Welbevinden en veerkracht in de sociale economie

Medewerkers uit de sociale economie kampen meer dan andere sectoren met geestelijke gezondheidsproblemen. Die zijn vaak de oorzaak voor het hoge werkverzuim of absenteïsme in deze sector. De oplossing? Werken aan de mentale veerkracht van medewerkers.

Studiedag Veerkracht

In januari 2016 organiseerden we een studiedag over dit thema. Bedrijven uit de sociale economie in Vlaams-Brabant kregen informatie en middelen om te werken aan de mentale veerkracht van werknemers. Enkele bedrijven uit de sector werden ook betrokken bij de uitwerking van de studiedag én kwamen de dag zelf aan het woord. Denk maar aan Pluspunt vzw, IN-Z vzw en Entiris.

De studiedag startte met een theoretische introductie over werkverzuim in de sociale economie door professor Sara Willems van de UGent. Jasmine Mommens van UGent sloot aan met de resultaten van de specifieke interventies ('screeningsinstrument' en 'Goed Gevoel Stoel') om de veerkracht van doelgroepmedewerkers te bevorderen (StEIGERs).Tijdens de lunch konden de aanwezigen kennis maken met verschillende organisaties (CGG's, EDPBW, vormingsinstellingen, Logo's, …) die hen kunnen ondersteunen in de praktijk. Tijdens twee inspiratiecafés gingen de deelnemers zelf aan de slag met het screeningsinstrument, de 'Fit in je Hoofd'-carrousel en de 'Goed Gevoel Stoel'.

De presentaties over het verbeteren van mentale veerkracht in de sociale economie vind je hieronder:

Aan de slag

Zin om zelf aan de slag te gaan? Contacteer ons op info@logo-oostbrabant.be of op 016 89 06 05.

Materialen

 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen