Nieuwsbrief

← Vorige

Toolbox voor een Gezonde Gemeente

ToolboxHoe geef je je lokaal gezondheidsbeleid meer vorm? Ben je goed op weg? Of zoek je tips om je gezondheidsbeleid een stapje hoger te tillen? Hieronder vind je de nodige hulpmiddelen. Met vragen of problemen kan je terecht bij het Logo.

  • De groeimeter helpt je om korte, middellange en langetermijndoelstellingen te bepalen. De groeimeter verzamelt 35 criteria (7 succescomponenten verdeeld over 5 groeistappen) die je helpen de voortgang van je gemeentelijk gezondheidsbeleid te monitoren.
  • Tipfiches over de succescomponenten van de groeimeter. Je vindt er zowel makkelijke als meer uitdagende tips in terug om je gezondheidsbeleid meer vorm te geven.
  • De gezondheidsmatrix helpt je een zicht te krijgen op de spreiding van acties en beleidsmaatregelen in je gemeente. Een goed beleid heeft oog voor sensibilisering, regelgeving, structurele ondersteuning, zorg en begeleiding. Zowel naar de algemene bevolking, bijzondere doelgroepen als naar het eigen personeel.
  • Lokale acties integraal aanpakken. Een variant op de gezondheidsmatrix die je op weg helpt naar een meer integrale aanpak van je lokale acties, projecten en beleid. Hoe? Door meerdere lokale beleidsdomeinen te betrekken bij je lokaal gezondheidsbeleid. Je eigen welzijns- of gezondheidsdienst is niet langer alleen organisator of participant, maar wordt ook coördinator of op z’n minst toch motivator.

Voor wie?

Lokale besturen

Praktisch

Gebruik de materialen met hulp van het Logo tijdens je stuurgroep, werkgroep en/of adviesraad.

Het Logo zet je op weg

Heb je vragen of opmerkingen? Op zoek naar advies? Dan kan je bij het Logo terecht. Mail info@logo-oostbrabant.be of bel 016 89 06 05.

Materialen

 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen