Nieuwsbrief

← Vorige

VitaMike

VitaMikeSpelen en plezier maken zijn enkele kernwoorden van de speelpleinwerking. Ook tijdens deze opvang is het belangrijk dat kinderen gezond eten en voldoende actief zijn. VitaMike brengt gezonde voeding en beweging op een ludieke manier onder de aandacht bij kinderen en hun ouders.

Vitamike is een bewoner van 'de groene planeet' en kwam hier onverwacht terecht. Zijn raket was uit koers geraakt en zat zonder stroom. Het vergt heel wat 'energie' om VitaMike terug naar zijn planeet te krijgen. Hij rekent daarvoor op medewerking van de animatoren, de kinderen en hun ouders. De raket van VitaMike werkt namelijk niet op gewone brandstof maar wel op 'groene energie’. Die wekken de kinderen en animatoren op als ze gezond eten en drinken en veel bewegen.

Voor wie?

Kinderen

Wie kan met VitaMike aan de slag?

Lokale besturen, kinderwerkingen..

Waarom?

Kinderen hebben voor hun groei en ontwikkeling nood aan een gezonde en gevarieerde voeding en voldoende lichaamsbeweging. De gewoonten die ze op jonge leeftijd aanleren, bepalen mee hun latere eet- en beweeggedrag.

Praktisch

  • Betrek de ouders en introduceer VitaMike op een infoavond voor de ouders.
  • Laat VitaMike aan bod komen tijdens het ochtendtoneel. Je kan je hiervoor baseren op het interview met VitaMike
  • Vraag de ouders om enkel water als drank mee te geven en fruit als 10-uurtje. Het Logo heeft een flyer die je hiervoor kan gebruiken.
  • Kies als speelplein voor een gezond aanbod. Aangezien je geen weet hebt van wat de kinderen thuis drinken, biedt je best enkel water aan. Geef je toch graag eens iets anders? Kies dan voor een drank die nuttige voedingsstoffen aanbrengt, zoals witte melk, calciumverrijkte sojadranken of soep. Chocolademelk, gesuikerde melkdranken en vruchtensappen bevatten heel wat suikers. Je geeft deze dranken daarom beter niet. Vers fruit en groenten zijn het ideale tussendoortje. Andere tussendoortjes zoals halfvolle of magere melkproducten of een belegde boterham zijn ook een prima keuze. Snacks die relatief veel suiker en/of vet bevatten en hierdoor een hoog energiegehalte hebben, geef je beter niet. Voorbeelden zijn wafels, chocolade, snoeprepen chips.

Het Logo zet je op weg

Je kan bij ons heel wat VitaMikematerialen ontlenen. Die zie je op de rechterkant van deze pagina. Je kan ook gebruik maken van het interview met VitaMike

Meer info?

Contacteer ons op info@logo-oostbrabant.be of op 016 89 06 05.

Materialen

Affiche: VitaMike
Affiche VitaMike
Affiche: Suiker in drank
Drank en suiker
Campagnemateriaal: VitaMikepak (maat L)
VitaMike pak
Campagnemateriaal: VitaMikepak (maat M)
VitaMike pak
Banner: VitaMike
VitaMike Roll-up
Quiz: WaterWeter
WaterWeter
 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen