Nieuwsbrief

← Vorige

Vorming suïcidepreventie

Als je binnen je professionele context vaak met mensen in contact komt, is het belangrijk dat zelfdoding een bespreekbaar thema is. Maar met iemand praten over zelfdoding of zelfdodingsgedachten is niet gemakkelijk.

Wil jij je beter wapenen voor zo'n gesprek? En op een gepaste wijze leren omgaan met zelfdoding? Volg dan de vorming suïcidepreventie. Daarin leer je onder andere hoe je een gesprek aanpakt en hoe je signalen herkent.

Zelfmoord is een uiterst complex probleem, waarbij meer dan één oorzaak speelt. Bovendien doen er nog heel wat misverstanden over zelfmoord de ronde. De vorming helpt deze misverstanden uit de wereld.

Voor wie?

Er bestaan vormingen op maat van:

  • een brede doelgroep
  • artsen en ander medisch personeel
  • specifieke doelgroepen als jongeren, ouderen, holebi’s…
  • bedrijven

Wie kan de vorming organiseren?

Gezondheids- en welzijnsorganisaties, lokale dienstencentra, huisartsenkringen, jongerenverenigingen, ouderenadviesraad, bedrijven.., leerlingenbegeleiders, CLB's...

Praktisch

De vormingen combineren theorie en praktijk. Je leert er de nodige vaardigheden en kan ervaringen uitwisselen. Kijk ook eens op http://www.zelfmoord1813.be/vormingen.

Het Logo zet je op weg

Het Logo helpt je bij de organisatie van een vorming suïcidepreventie. Ben je op zoek naar een vorming op maat? Ook daarvoor kan je bij ons terecht.

Meer weten of actie ondernemen?

Contacteer het Logo op info@logo-oostbrabant.be of bel 016 89 06 05.

 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen