Nieuwsbrief

← Vorige

Zilverwijzer in woonzorgcentra

zilverwijzerMet Zilverwijzer in Woonzorgcentra bevorder je de geestelijke gezondheid van de bewoners van een woonzorgcentrum.

Bewoners die zich goed in hun vel voelen, kunnen beter om met uitdagingen die horen bij het ouder worden zoals ziekte, verlies van geliefden of verhuizen naar het woonzorgcentrum.

Centraal staan de groepssessies. Hier leren bewoners elkaar beter kennen, kunnen ze ervaringen uitwisselen over 6 verschillende thema’s en werken ze dankzij tips en oefeningen aan meer veerkracht. Want een sterke veerkracht helpt hen om beter om te gaan met uitdagingen en tegenslagen. Het draagt met andere woorden bij aan een positieve geestelijke gezondheid.

Daarnaast maak je met Zilverwijzer in Woonzorgcentra een (positieve) geestelijke gezondheid bespreekbaar bij zowel bewoners als bij het personeel. En is er aandacht voor doorverwijzing naar hulpverlening indien nodig.

Voor wie? 

Bewoners van het woonzorgcentrum

Wie kan Zilverwijzer organiseren?

Woonzorgcentra in samenwerking met een externe begeleider. Ook therapeuten en medewerkers die werken aan het psychosociaal welbevinden van de bewoners kunnen zilverwijzer invulling geven, na een korte opleiding.

Praktisch

Zilverwijzer in Woonzorgcentra bestaat uit 3 fasen. Elke fase bestaat uit 1 of meerdere stappen die materialen bevatten om aan de slag te gaan.

Je kiest best minstens 1 stap uit elke fase.

  1. Voortrajectpersoneel en bewoners kennis laten maken met Zilverwijzer in Woonzorgcentra, geestelijke gezondheid bespreekbaar maken en taboes doorbreken.
  2. Groepssessies: de Zilverwijzer groepscursus voor bewoners onder begeleiding van een personeelslid (die de Train-de-trainer heeft gevolgd) of een freelance begeleider.
  3. Nazorgopvang na de groepssessies en doorverwijzing naar de hulpverlening indien nodig.

Het Logo zet je op weg

Het Logo biedt ondersteuning bij de organisatie van Zilverwijzer. Je kan bij ons onder andere terecht voor een lesgever. Neem contact op.

Kijk ook eens op 

http://www.vigez.be/projecten/zilverwijzerwzc.

 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen