Nieuwsbrief

De Stichting tegen Kanker lanceerde op 1 oktober een projectoproep voor initiatieven die kankerpatiënten helpen bewegen.
Stichting
Paraat voor de schoolstraat roept basis- en secundaire scholen, leerlingen, ouders en gemeenten op om in de eigen schoolomgeving een schoolstraat te testen.
Crevits
In De Overpoort in Gent werd het kwaliteitslabel ‘Quality Bars’ gelanceerd. Hiermee geven cafés aan dat ze een positief uitgaansklimaat willen creëren en het welzijn van hun klanten willen verbeteren.
Breng in beeld wat ‘veerkracht’ voor jou betekent en maak kans op een mooie prijs.
De actieweek 'Gezond binnen' loopt dit jaar van 12 tot 16 november 2018 en focust op 'Hou je huis gezond: kies bewust!'
Gezond binnen
Het Agentschap Zorg en Gezondheid lanceerde onlangs de Gezondheidsindicator Mobiliteit, een online tool om de gezondheidsimpact van het wegverkeer in alle gemeentes in Vlaanderen te vergelijken.
‘No steps, no glory’ is dé 10.000-stappenclash voor bedrijven. Deze wedstrijd liep van 1 tot 31 mei. Van de 28 deelnemende bedrijven eindigde Huize Levensruimte als winnaar van de Lente-editie 2018.
Huize Levensruimte
Op 14 juni bedankten we onze partners voor hun inzet voor een gezonde gemeente in de aflopende legislatuur. Ook Minister Jo Vandeurzen was erbij dankzij een videoboodschap.
Jo
Wie is in jouw leven een echte Warme William? Iemand die altijd bereid is naar jou te luisteren als je met iets zit en jou nooit in de kou laat staan? Nomineer nu die speciale persoon!
ww
Wil je nog eens nagenieten van onze What's up?! dag? Bekijk dan zeker het filmpje.
Op de portaalsite www.psychewijzer.be vind je diensten en hulpverlening in de geestelijke gezondheidszorg in Vlaams-Brabant.
psyche
In Haacht slaagden 32 deelnemers voor de rookstopcursus. Vanaf nu zijn zij ex-roker.
rookstop
Op 18 maart zette het OCMW van Lubbeek de deuren open. 150 bezoekers kwamen langs een gezonde voedingsmand, de beweegroute, promillebrillen en moodwall.
ipitup
Van 23 tot en met 29 april is het terug week van de valpreventie , ondertussen al de 7e editie. Net zoals de vorige editie is het centrale thema: ‘Blijf in beweging, doe het veilig!’
Te Gek!? start op 21 april 2018 een nieuwe campagne rond het thema internering onder de naam 'Van Gevangenis naar Zorg'.
Heeft jouw woonzorgcentrum al aandacht voor geestelijke gezondheid? Op 15 maart 2018 gaat de volgende train-de-trainer van Zilverwijzer in Woonzorgcentra door op Gezond Leven.
Zet mee de zelfzorgcampagne 'Leef zonder filter' in de kijker en zorg ervoor dat deze boodschap bij de doelgroep terecht komt!
Het tweede seizoen van de StadsAkker komt eraan. Met de opstart van het nieuwe oogstseizoen én infomomenten om te ontdekken of zelfoogst iets voor jou is.
stadsakker
“De wereld is mooier met jou”. Wie in Leuven passeert, heeft ze misschien al gespot. Hartverwarmende slogans die aan ramen en gevels prijken en voorbijganger
popcorn
Moving Neighbours zoekt Leuvenaars die graag nieuwe buren leren kennen en tegelijk hun gezondheid én fitheid willen verbeteren.
moving
Het nieuwe pakket Woogie Boogie daagt leerkrachten kleuteronderwijs uit om nog een stapje verder te gaan en het lange stilzitten van kleuter te doorbreken.
pakket
Het Fonds voor Voeding en Welzijn van FEVIA lanceert een projectoproep met subsidies voor projecten die gezonde voedingsgewoonten en voldoende lichaamsbeweging bij kinderen en jongeren promoten.
fevia
Twee nieuwigheden voor je artsenpraktijk staan op til: het proefproject over milieu en gezondheid én de nieuwe materialen over somatische detectie en opvolging van eetstoornissen.
Huisarts
De maand zonder alcohol, Tournée Minérale, is terug! En wel in februari 2018. Maak de campagne mee bekend. En vergeet jezelf niet in te schrijven.
Tournee
4 signalen tonen aan dat het mogelijks niet goed gaat met iemand. Dat is de campagne 4voor12. Breng ze onder de aandacht op 4 december om 11u56 en zet je wekker, net als Guy Swinnen.
Guy
De zevende Week van de Valpreventie gaat door van 23 tot en met 29 april. Het thema? Blijf in beweging. Doe het veilig.
week van de valpreventie
Er gaapt een diepe kloof tussen “wat we weten” en “wat we eten”. Hoe komt dat? En wat kan gemeente Haacht er samen met haar inwoners aan doen?
Werk je in of naar het onderwijs? Goed! Ben je een vat vol ideeën? Nog beter!
smartstop
Werk je als eerstelijnszorgverlener? Dan is de nieuwe richtlijn valpreventie voor thuiswonende ouderen een must om door te nemen.
evv
De preventiesector zet een ‘gezonde’ koers naar de lokale verkiezingen 2018. Een partij die zich niet naar de burger, maar naar politici richt… op zijn minst bijzonder!
De actieve voedingsdriehoek bestaat 20 jaar. Ontdek de herziene versie van het Vlaamse voorlichtingsmodel voor voeding, beweging en lang stilzitten: de voedings- en bewegingsdriehoek!
We nemen graag jouw mening mee in de verdere ontwikkeling van het project 'procesbegeleiding voor de woonzorgcentra'.
Tabak, alcohol en drugs op de werkvloer. Dat werkt niet. Stip 8 februari alvast aan in je agenda. Die dag hoor je alles over een preventief beleid bij lokale besturen.
alcohol en werk
De zomer is fantastisch. Het is een tijd van heerlijk genieten van een terrasje op zonovergoten dagen of lekker buiten spelen met de kinderen. Maar...
Minister Vandeurzen lanceert campagne "Wees niet gek. Doe de tekencheck".
Ben je op zoek naar methodieken, materialen of diensten om binnen jouw organisatie te werken rond gezondheidspromotie? Dan kan je terecht op de website www.preventiemethodieken.be.
 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen